هشدار تقلب در ارائه الماس های مصنوعی به عنوان طبیعی با شناسنامه GIA

کلاهبداری الماس مصنوعی به جای طبیعی با شناسنامه GIA تقلبی حک لیزری
کمربند یکی از الماس های مصنوعی که به نظر می رسد دارای حکاکی لیزری جعلی GIA باشد. (Gem-Tech)

بتازگی لابراتوارهای IGI و یک لابراتوار درجه بندی ایتالیایی خبر از الماس هایی ارائه شده به عنوان طبیعی داشته که پس از بررسی مشخص شد سنتتیک هستند. آزمایشگاه گوهرشناسی ایتالیایی Gem-Tech به تجارت الماس هشدار داده است که تعدادی از الماس های مصنوعی در حال گردش در این کشور به عنوان طبیعی به فروش می رسد.

Gem-Tech گفته که سه سنگ همراه با سرتیفیکیت های موسسه گوهرشناسی آمریکا (GIA) مبنی بر طبیعی بودن آنها به آزمایشگاه ارسال شد. Gem-Tech گوهرها را وزن کرد و متوجه شد که آنها تقریباً مشابه سنگ های ثبت شده در شناسنامه GIA هستند. Gem-Tech توضیح داد که سنگ ها همچنین دارای حکاکی لیزری با لوگو GIA قابل مشاهده بودند که با آنچه آزمایشگاه قبلاً از سایر سنگ های درجه بندی شده GIA دیده بود مطابقت داشت.

با این حال، بررسی‌های بیشتر نشان داد که سنگ‌ها به‌طور تقلبی با گزارش‌های درجه‌بندی جفت شده‌اند، در حالی که به نظر می‌رسد حکاکی لیزری جعلی بوده است.

هنگامی که آزمایشگاه ایتالیایی الماس ها را در معرض نور فرابنفش قرار داد تا فلورسانس را تشخیص دهد، متوجه شد که الماس ها بی اثر هستند، در حالی که گزارش ها سطح فلورسانس را “کم رنگ” توصیف کردند. سپس الماس ها با استفاده از تجزیه و تحلیل اسپکتروفتومتری بررسی شدند و رنگ متمایز متمایل به سبز و سایر ویژگی هایی که معمولاً در مواد مصنوعی ایجاد شده با استفاده از لایه نشانی بخار شیمیایی (CVD) یافت می شوند، نشان داده شدند.

هنگامی که آزمایشگاه اعداد گزارش را در وب‌سایت GIA بررسی کرد، متوجه شد که این اعداد برای سایر سنگ‌های طبیعی صادر شده‌اند که کمی متفاوت از سنگ‌های ارسال شده به Gem-Tech هستند.

آزمایشگاه گفت: «Gem-Tech قبلاً این اتفاق را دیده است. این اولین باری نیست که افراد شیاد به بازنشر گزارش‌های معتبر دست می‌زنند و آن‌ها را با سنگ‌هایی غیر از مواردی که شرح داده می‌شود جفت می‌کنند.»

به گزارش راپاپورت نیوز، اگرچه تنها سه سنگ ارسال شده بود، Gem-Tech معتقد است که ممکن است بیشتر باشد.

این آزمایشگاه افزود: «مشتری که آنها را برای شناسایی ارائه کرد، گزارش داد که این گوهرها تنها سنگ‌هایی نیستند که ارائه می‌شوند. سایر دلالان ذکر کرده اند که این سه الماس مصنوعی که با اطلاعات گزارش آنها قابل شناسایی است، در سایر نقاط کشور ارائه شده است.

کلاهبداری الماس مصنوعی به جای طبیعی با شناسنامه GIA تقلبی
الماس سنتتیک به عنوان طبیعی ارسال شده (سمت چپ). حکاکی لیزری جعلی GIA (سمت راست). عکس از IGI

همچنین یک سنگ 6.01 قیراطی که موسسه بین المللی گوهرشناسی (IGI) اخیراً برای درجه بندی دریافت کرده است، یک الماس مصنوعی با حکاکی لیزری به عنوان الماس طبیعی بود.

IGI روز سه شنبه گفت که وزن قیراط و توصیف فیزیکی الماس رشد یافته در آزمایشگاه اشکی با داده های آنلاین یک الماس طبیعی درجه بندی شده توسط موسسه گوهرشناسی آمریکا (GIA) که حکاکی آن بر روی آن نوشته شده بود، مطابقت نزدیکی دارد. با این حال، پس از آزمایش این سنگ، آزمایشگاه به این نتیجه رسید که این یک الماس طبیعی نیست و بنابراین، کسی باید گزارش الماس طبیعی را با تقلب با یک سنگ مصنوعی جفت کرده باشد.

این مؤسسه از طیف‌سنجی فوتولومینسانس برای آزمایش الماس استفاده کرد که نشان داد یک دوتایی ناشی از نقص‌های فضای خالی-سیلکون (SiV) ایجاد شده است که نشان می‌دهد با استفاده از لایه نشانی بخار شیمیایی (CVD) ایجاد شده است. بررسی بیشتر سنگ با استفاده از میکروسکوپ نشان داد که اینکلوژن کربن به جای فِدِر ذکر شده در گزارش GIA و همچنین یک ابر وجود دارد که منجر به درجه پاکی کمتری شده است. IGI همچنین یک ناهماهنگی جزئی در عمق سنگ پیدا کرد، اما مشاهده کرد که این اختلافات کوچک به راحتی می تواند در خارج از آزمایشگاه مورد توجه قرار نگیرد، به خصوص پس از اینکه سنگ در یک قطعه جواهر قرار داده شده باشد.

Tehmasp Printer، مدیرعامل IGI گفت: «همه در صنعت ما باید هوشیار باشند. با افزایش تلاش برای تقلب، نیاز به راستی‌آزمایی مداوم گامی ضروری برای محافظت از مصرف‌کنندگان در برابر خرید گوهر و جواهرات تقلبی است.»
IGI اضافه کرد که کشف این سنگ تقلبی به دنبال تعدادی دیگر از هشدارهای صنعت جواهرات است مبنی بر اینکه محصولات سنتتیک به عنوان طبیعی فروخته می شوند.

موسسه گوهرشناسی آمریکا (GIA) امیدوار است با ارائه تاییدیه گزارش همان روز، با هجوم اخیر الماس های رشد یافته در لابراتوار که دارای حکاکی لیزری جعلی از هستند، مبارزه کند.

2 دیدگاه برای “هشدار تقلب در ارائه الماس های مصنوعی به عنوان طبیعی با شناسنامه GIA

  1. پرویز عربلو گفته:

    ممنون از مطالب خوب و به روزی که میگذاری بابت ارتقاء سطح علمی ما خیلی مچکر هستم بابت زحماتی که میکشید

  2. یزدان جوزی گفته:

    کاش چند تاش بیاد ایران این خریدارهای که دنبال مال مفتن میخریدن و یه ضرر حسابی میکردن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *