لاپرگرینا (La Peregrina) یکی از مشهورترین مرواریدهای جهان است. تاریخ آن در گذشته متعلق به چندین پادشاه اسپانیایی بود ، تقریباً به 500 سال قبل برمیگردد و اخیراً متعلق به بازیگر زن الیزابت تیلور بوده است. این جواهر اکنون در مالکیت خصوصی است. به طور متوسط ، تنها یک صدف از 10000 تا قادر به تولید مرواریدی با ارزش متوسط هستند. شانس تولید یک مروارید بی عیب و نقص نظیر La Peregrina با این وزن و شکل غیر قابل محاسبه است. این شگفتی طبیعت ، از بستر صدف خلیج پاناما تا دست برخی از مشهورترین افراد در تاریخ جهان ، یادآور معنای مروارید برای افراد مختلف است. در طول زمان مروارید فقط یک زیور نیست. آنها همچنین درباره امپریالیسم ، قدرت ، ثروت ، خلوص معنوی و درک ما از زیبایی نهایی با ما صحبت می کنند.
معنی واژه لاپرگرینا (La Peregrina)
La Peregrina یک کلمه اسپانیایی است. به معنی “زن زائر” یا زن “سرگردان” است. وزن اصلی این مروارید قطرهای شکل 223.8 گرین ، (55.95 قیراط ، 11.2 گرم) بود. در زمان کشف آن ، بزرگترین مرواریدی بود که تا به حال پیدا شده است. در سال 1913 مروارید باید سوراخ و تمیز شود تا در هنگام گیره زدن به آن حالت محکمی داشته باشد. پس از سوراخ و تمیز کردن ، وزن مروارید به 203.84 گرین کاهش یافت. لاپرگرینا یکی از بزرگترین مرواریدهای قطره ای شکل کاملاً متقارن در جهان است.
تاریخچه مروارید La Peregrina
اولین اشاره به این مروارید را می توان در کتاب “Commentarios Reales de Los Incas” توسط مورخ نگار اینکا گارسیساسو دو لا وگا (1516-1616) یافت. او از یک مروارید گلابی شکل استثنایی می گوید که از پاناما به اسپانیا بازگردانده شد و در سال 1579 توسط برده آفریقایی در جزایر مروارید پیدا شد و به پادشاه فیلیپ دوم اسپانیا (1527-1598) فروخته شد. این هدیه برای دخترش به مناسبت ازدواج وی در نظر گرفته شده بود ، اما پادشاه آن را آنقدر زیبا دید که آن را برای خودش نگه داشت. بعداً ، در وصیت نامه خود ، او آن را به درجه جواهر تاج اسپانیا ارتقا داد و از آن پس این مروارید بیش از 200 سال در فهرست دارایی سلطنتی پادشاهان ثبت میشود.
این مروارید یکی از زیورآلات مورد علاقه ملکه های اسپانیا آن زمان شد. مارگارت آستوریاس اتریشی مروارید را برای جشن معاهده صلح بین اسپانیا و انگلستان در سال 1605 بر تن کرد. پرتره های ساخته شده توسط دیهگو ولاسکس (نقاش اسپانیایی محبوب دربار فیلیپ چهارم) شواهدی است که نشان می دهد مروارید توسط الیزابت فرانسه و ماریانا آف آستریا از اتریش ارزش گذاری شده است. پرتره سوارکاری ملکه الیزابت را نشان می دهد که مروارید را پوشیده است. ملکه ماریانا ، جانشین او ، با مروارید نیز نقاشی شده است. در سال 1808 برادر بزرگتر ناپلئون ، جوزف بناپارت ، به عنوان پادشاه اسپانیا منصوب شد. حکومت او به مدت پنج سال ادامه یافت و هنگامی که مجبور به ترک پادشاهی شد ، پس از شکست نیروهای فرانسوی در نبرد ویتوریا ، برخی از جواهرات تاج را از جمله لاپرگرینا را با خود برد. در آن زمان ، مروارید نام خود را “La Peregrina – The Wanderer” به معنی ” سرگردان” گرفت. ژوزف بناپارت در وصیت نامه خود مروارید را به برادرزاده خود ، ناپلئون سوم آینده فرانسه واگذار کرد. در زمان تبعید خود در انگلستان ، امپراتور آن را به جیمز همیلتون ، مارکیس و بعداً دوک ابرکورن فروخت. ابرکورن مروارید را برای همسرش لوئیزا خرید. مروارید بسیار سنگین بود و حداقل دو بار از قاب گردنبند بیرون افتاد. اولین بار ، مروارید در یک مبل در قلعه ویندسور گم شد! بار دوم ، هنگام برگزاری مراسم توپ در کاخ باکینگهام. در هر دو مورد ، مروارید دوباره پیدا شد. خانواده همیلتون مروارید را تا سال 1969 در اختیار داشتند ، هنگامی که آن را در حراج در ساتبیز در لندن فروختند.
الیزابت تیلور و داستان گم کردن مشهورترین مروارید جهان
ریچارد برتون هنرپیشه نامدار اهل ولز مروارید را در حراج ساتبیز به قیمت 37000 دلار خریداری کرد. او آن را به همسرش ، الیزابت تیلور ، به عنوان هدیه روز ولنتاین در اولین ازدواج آنها هدیه داد. در یک مورد ، مروارید در سوئیت برتونز در هتل سیزرز پالاس ، بهشت ، نوادا ناپدید شد. ” تیلور در کتاب الیزابت تیلور: رابطه عشق من با جواهرات می نویسد: در یک لحظه دست کشیدم تا مروارید La Peregrina را لمس کنم و آنجا نبود! نگاهی به ریچارد انداختم و خدا را شکر که به من نگاه نمی کرد و به اتاق خواب رفتم و خودم را روی تخت انداختم ، سرم را در بالش فرو کردم و جیغ کشیدم. خیلی آهسته و بسیار دقیق ، تمام مراحلم را در اتاق خواب پشت سر گذاشتم. دمپایی هایم را درآوردم ، جوراب هایم را در آوردم و چهار دست و پا همه جا به دنبال مروارید بودم. هیچ چیزی. من فکر کردم ، “باید در اتاق نشیمن روبروی ریچارد باشم. حالا من چه کار کنم. او مرا خواهد کشت! زیرا او عاشق این قطعه بود. پس از چند دقیقه درد و رنج روحی ، تیلور به توله سگ های خود نگاه کرد. ظاهراً یکی از آنها در حال جویدن استخوان بود ، اما هیچ کس به توله سگ ها استخوان نداد. تیلور ادامه می دهد:
من به سادگی دهان توله سگ را باز کردم و داخل دهان او کاملترین مروارید جهان بود. خدا را شکر خراشیده نشد! الیزابت تیلور
برتون با این تصور اشتباه که مروارید زمانی متعلق به ماری یکم انگلستان بود ، به دنبال پرتره ای از او که مروارید بر تن داشت بود. این درحالی بود که مروارید لاپرگرینا برای اولین بار در سال 1579 ، 21 سال پس از مرگ مریس ثبت شده است. مروارید نشان داده شده در پرتره های ماری اول ، مربوط به مروارید نامتقارن گلابی شکل مری تودور “The Tudor Pearl” است که 53.57 گرین از La Peregrina بزرگتر است. پس از خرید یک نقاشی ، برتونها متوجه شدند که گالری پرتره ملی بریتانیا نقاشی اصلی از مری را ندارد ، بنابراین آنها آثار اخیر خود را به گالری اهدا کردند. تیلور به کارتیه سفارش طراحی مجدد گردنبند را داد و La Peregrina را با مروارید ، الماس و یاقوت همراه کرد. در سال 2005 ، تیلور آن را به موسسه اسمیتسونیان برای نمایشگاه “The Allure of Pearls” قرض داد.
قیمت مروارید مشهور لاپرگرینا
در دسامبر 2011 ، مروارید به قیمت رکورد بیش از 11 میلیون دلار (7.1 میلیون پوند) فروخته شد. لاپرگرینا به عنوان بخشی از مجموعه الیزابت تیلور ، که در حراج کریستیز در نیویورک به حراج گذاشته شد ، فروخته شد. لاپرگرینا سوار بر روی گردنبند الماس کارتیه نصب شد. در این حراجی ارزش آن 3 میلیون دلار تخمین زده شده بود ، اما مناقصه از حد برآورد فراتر رفت و به 10.5 میلیون دلار رسید – پس از محاسبه دستمزدهای مختلف به بیش از 11 میلیون دلار افزایش یافت. به گفته کریستیز شجره نامه 500 ساله دوره های مالکیت مروارید La Peregrina از پادشاهان اسپانیایی تا آخر عبارت اند از:
- فیلیپ دوم ، (1582-1598)
- فیلیپ سوم ، (1598-1621)
- فیلیپ چهارم ، (1665-1665)
- چارلز دوم (1665-1700)
- فیلیپ پنجم (1746-1746)
- فرناندو ششم (1746-1759)
- چارلز سوم (1759-1778)
- کارلوس چهارم (1778-1808)
- ژوزف بناپارت ، فرانسه (1808-حدود 1844)
- شاهزاده لویی ناپلئون ، فرانسه (حدود 1844-حدود 1848)
- دوک و دوشس ابرکورن (حدود 1848-1914)
- الیزابت تیلور (1969-2011)
در پایان نقشه تاریخی سرگردانی یکی از شگفت انگیز ترین مروارید های جهان را میبینید که نام خود را نیز به همین دلیل گرفته است!