باقی مانده مواد پولیش سبز در تیوب های زمرد

اینکلوژنهای تیوبی شکل سبز در زمرد ناشی از پودر اکسید کروم
زمرد 1.4 قیراطی بیضی با تیوب های توخالی فراوان موازی که آثار پودر سبز اکسید کروم قسمتی از ابتدای آنها دیده می شد. ©عکس از حسن کرمی

در حین بررسی یک زمرد بیضی 1 قیراطی با تراش و کیفیت پایین ، تیوب های تو خالی بی رنگ با قسمت هایی سبز نفوذ کرده درون آنها شدم. تیوب های توخالی فراوان از تیبل تا قسمت پاویلیون سنگ کشیده شده بودند. این تیوب ها بعضا به سطح رسیده و پولیش شده بودند و نوک آنها پررنگ تر بود. همچنین در برخی شکاف های رسیده به سطح نیز وجود چنین موادی دیده می شد. 

بنابراین بعد از بررسی بیشتر ، به این نتیجه رسیدم که این قسمتهای سبز درواقع آثار باقی مانده پودر اکسید کروم (Cr2O3) جهت پولیش است که گاها از سطح به درون این تیوب های توخالی طبیعی زمرد رسیده اند. در حالی که اکثر این تیوب ها، بخصوص آنهایی که به سطح نرسیده اند، شفاف و بی رنگ بودند، نفوذ پودر اکسید کروم فقط در موارد معدودی مشاهده و نفوذ نزدیک به سطح و عمقی نبود. 

چنین موردی به طور مشابه نیز توسط لابراتوار گوهرشناسی Guild بررسی شده بود نیز در بررسی طیف سنجی رامان به عنوان اکسید کروم شناخته شده بود. حذف کردن اکسید کروم دشوار است و چنین موردی که مربوط به خود ماهیت زمرد نبوده و ممکن است رنگ آن را تحت تاثر قرار دهد باید به مشتری گفته شود. خوشبختانه در موردی که من بررسی کردم ، نفوذ آنقدر نبود که اساسا رنگ را تحت تاثیر قرار دهد.

اینکلوژنهای تیوبی شکل سبز در زمرد ناشی از پودر اکسید کروم
زمرد یاد شده با تیوب های فراوان همراه شکاف های سطحی که آثار باقی مانده پودر سبز اکسید کروم ناشی از پولیش آن دیده می شد . ©عکس از حسن کرمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *