این مارمولک گیر افتاده در کهربا 54 میلیون سال سن دارد

باور نکردنی است که فکر کنیم یک مارمولک کوچک که به مدت 54 میلیون سال در کهربا به دام افتاده بود اکنون به یک کشف علمی تبدیل شده است. فسیل شدن مارمولک در شرایط بکر فرصتی برای ما است تا رفتار، آناتومی و مورفولوژی مارمولک‌های میلیون‌ها سال پیش را درک کنیم.

این مارمولک گیر افتاده در کهربا 54 میلیون سال سن دارد
Yantarogekko balticus، یک مارمولک 54 میلیون ساله که در کهربا به دام افتاده بود در شمال غربی روسیه یافت شد. © Aaron M. Bauer، از گروه زیست شناسی در دانشگاه Villanova، Wolfgang Bohme از موزه Alexander Koenig و Wolfgang Weitschat از دانشگاه هامبورگ.

این کشف در سال 2004 توسط محققین Aaron M. Bauer از گروه زیست شناسی دانشگاه ویلانوا، Wolfgang Bohme از موزه Alexander Koenig و Wolfgang Weitschat از دانشگاه هامبورگ انجام شد.

این کشف چشمگیر به عنوان نشانه ای بر عمق و پیچیدگی باورنکردنی تاریخ سیاره ما دارد و اهمیت ادامه تحقیقات و اکتشاف دیرینه شناسی را برجسته می کند. با کشف بیشتر در مورد گذشته سیاره خود، بینش های ارزشمندی در مورد تکامل و توسعه حیات روی زمین به دست می آوریم که به ما امکان می دهد جایگاه خود را در دنیای اطراف خود بهتر درک کنیم.

پس از تجزیه و تحلیل علمی گسترده، مقالات تحقیقاتی نشان داد که این فسیل متعلق به دوران ائوسن اولیه است. برای کسانی که با این چارچوب زمانی زمین‌شناسی آشنا نیستند، دوره ائوسن، که از 56 تا 33.9 میلیون سال پیش به طول انجامید، به عنوان دومین بخش بزرگ دوره پالئوژن در عصر سنوزوئیک مدرن شناخته می‌شود.

عصر پستانداران ائوسن
گزیده‌ای از نقاشی دیواری رودلف اف زلینگر «عصر پستانداران» که بازسازی پستانداران ائوسن را نشان می‌دهد. از چپ به راست اینها Pelycodus، نخستی‌های اولیه هستند. کرئودونت درنده Oxyaena; Paramys، یک جونده بدوی. پانتودونت بزرگ Coryphodon; و پریسوداکتیل های اولیه Hyracotherium و Paleosyops. © دانشگاه ییل

به گفته محققان، این مارمولک در کهربای بالتیک به دام افتاده بود و در شمال غربی روسیه کشف شد. آنها ادعا می کنند که این فسیل “یکی از قدیمی ترین مارمولک گکونید است که بیشتر از بقایای اسکلت تکه ای نشان داده شده است.

این اکتشاف همچنین نشان داد که پاهای کوچک مارمولک شبیه به آنهایی هستند که در ژکوهای دوران کنونی یافت می شوند و آنها ثابت کردند که یک سیستم درهم تنیده پیچیده تقریباً 20 تا 30 میلیون سال زودتر از آنچه قبلاً تصور می شد در ژکوها وجود داشته است. 

این اساساً به این معنی است که مارمولک ها برای مدت طولانی در این سیاره بوده اند و از هر آنچه که طبیعت تا کنون بر سر آنها آورده، زنده مانده اند. چقدر باورنکردنی و در عین حال عجیب است؟

2 دیدگاه برای “این مارمولک گیر افتاده در کهربا 54 میلیون سال سن دارد

  1. منوچهر محمدی گفته:

    درود بر شما جناب مهندس کرمی
    مورد بسیار جالبی است که مشاهده آن انسان را به اعماق تاریخ می کشاند.
    چقدر شگفت آور و هیجان انگیز است.
    سپاسگزارم از شما به خاطر این مطلب زیبا و شگفت انگیز.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *