سنگ اوپال چیست؟ خواص اوپال و انواع آن

سنگ اوپال چیست
یک اوپال آتشین مکزیک.

اوپال (opal) سنگی جذاب از ترکیبات سیلیس و مقادریر مختلفی آب است که کره های نانو سیلیکونی کوچک آن با بازی رنگهای درخشان خود ویژگی منحصر به فردی به آن داده اند. در گذشته بیش از 90% اوپال های گرانبهای جهان از استرالیا تولید می شدند. با این حال با پیدایش منابع فراوان اوپال در اتیوپی با بازی رنگ خوب، رقابت تولید بین این دو ناحیه از جهان تقسیم شده است. در گذشته باورهای باستانی زیادی درمورد قدرت ها و خواص سنگ اوپال وجود داشت. از طلسم های سیاه تا نیروی خوشبختی باعث شده جایگاه تاریخی خاصی بین فرهنگ های مختلف داشته باشد. 

فهرست مطالب

تاریخچه

سنگ اوپالدر زبان هندی اوپال به معنی “سنگ” و در زبان لاتین “Opalus” و در یونانی “Opallios” هر دو به معنای “دیدن تغییر رنگ” است.  این گوهرسنگ مخصوصا نوع درشت آنها نزد اروپاییان بطور سنتی مورد توجه قرار می گرفت. حتی ناپلئون بناپارت نیز به این گوهر اهمیت می داد و به همسرش ژوزفین اوپال قرمز درخشان به وزن 140 گرم هدیه داد. وی آن را The Burning of Troy نامگذاری کرد. در قرون وسطی زنان بلوند با موهای قرمز (بخصوص اسکاندیوناوی) بر این باور بودند که گردنبند اُپال قرمز به از بین رفتن رنگ موهای قرمزشان جلوگیری می کند!

اوپال سنگ خوشبختی یا مرگ؟!

سنگ شانس اوپالدر سال 1829 در اروپا والتر اسکات رمانی را منتشر کرد که از محبوبیت این سنگ بشدت کاست. در این کتاب شخصیت زنی بیوه(Baroness of Arnheim) یک انگشتر طلسم اوپال با قدرتهای ماورا داشت. هنگامی که آب مقدس روی این سنگ افتاد رنگ آن به مرور کمرنگ می شد. زن بیوه نیز به مرور ضعیف و با از بین رفتن اُپال وی نیز درگذشت. این داستان باعث شد که در اروپا تا مدتهای زیادی اوپال به سنگ بدشانسی و مرگ مشهور شود. حتی باعث کاهش خرید این سنگ در 20 سال تا حدود 50 درصد در آن زمان شد! حتی در روسیه نیز گفته شده بود هر کسی به سنگ اُپال میان کالا های فروش موقع خرید نگاه کند، چیزی از آن فروشنده نخواهد خرید زیرا این سنگ نمایانگر چشم اهریمن تصور میشد. البته این باور پایدار نبود و جالب اینکه بعد از مدتی سنگ ماه مهر (اکتبر) قرار گرفت و دوباره محبوب شد!

مشخصات سنگ اوپال چیست؟

ویژگی ها و مشخصات سنگ اوپالاوپال سنگی از جنس ماده سیلیکات های آبدار (3 – 10% آب در نوع گرانبها) و با ساختار شکلی آمورف (بی نظم) است. این گوهر دارای سختی 6.5 تا 5.5 در مقیاس موس و شفاف تا نیمه شفاف، وزن مخصوص 1.98 تا 2.20، رنگ خط سائیدگی سفید و جلای شیشه ای می باشد. ناخالصی ها در این کانی شامل فیلم های نازک رنگی، کریستال های کوچک منشوری که در نوع مکزیک دیده می شود و اوپالسنس در نوع شیری رنگ هستند. پدیده بازی رنگ در این گوهرسنگ به دلیل شکست نوری بین گلوله های سیلیسی بوجود می آید. اوپال سیاه پدیده فلورسانس ندارد ولی نوع سفید آن می تواند درخشندگی سفید رنگ یا فلروسانس داشته باشد. این کانی ممکن است همراه ماسه سنگ، مارل، لیمونیت، ریولیت و بازالت یافت شود. اُپال های کامن در کنار انواع قلوه ای و ماتریکسی مشاهده می شوند.

جدول خصوصیات سنگ اوپال
ترکیب شیمیایی سیلیکات آبدار SiO2·nH2O
سیستم کریستالی آمورف
رنگ همه رنگها بعضا همراه بازی رنگ
رنگ خاکه سفید
شفافیت شفاف تا مات
رخ ندارد
شکستگی استخوانی صدفی و شکننده
جلا شیشه ای تا صمغی
ضریب شکست نور 1.52 – 1.37
شکست دوگانه ندارد
سختی موس 6.5 – 5.5
وزن مخصوص 2.5 – 1.98
فلورسانس در اوپال سفید به رنگ سفید متمایل به آبی-قهوه ای تا سبز

سنگ اوپال در طبیعت چگونه تشکیل می شود؟

تشکیل سنگ اوپال طبیعیبرخی سنگ اوپال را یک سنگ رسوبی و جایگزین کانی های قابل حل و فسیل درنظر میگریند زیرا در آبهای گرم حرارت پایین غنی از سیلسیوم در شکافت ها، آتشفشانی و دگرگونی و حفره های سنگهای اطراف رسوب گذاری تشکیل می شود. اُپال را می توان به مبدل سنگ به چیزهای دیگر دانست مثلا سلول های چربی در درختان خشک و مدفون شده را در خود حل، همراه و جایگزین می کند و یا صدف ها و جانوران ماقبل تاریخ را به سنگ تبدیل می کند.

سنگ اوپال در طبیعت به چه اشکالی دیده می شود؟

سنگ اوپال در طبیعتاین گوهرسنگ با توجه به نوع تشکیلش مثلا در استرالیا همراه (ماسه سنگ یا بولدر)، اندونزی و آمریکا (ولکانیک)، گواتمالا و هندوراس و مکزیک (لاواهای تجزیه شده) می توان به سه دسته تقسیم بندی نمود:

  • 1- اُپال قلوه سنگی (Boulder Opal) که چسبیده شده به سنگ مادر و بصورت رگه یا قطعه ای یافت می شود.
  • 2- اُپال ماتریکس که آمیخته شده با سنگ مادر بوده و به شکل رگه دار و تکه ای یافت نمی شود.
    سنگ اوپال ماتریکس
    Matrix Opal
  • 3- اُپال خالص (Solid Opal) که از صد درصد اُپال خالص تشکیل شده و دارای زمینه تیره رنگ است.

انواع رنگ اوپال کدامند؟

اوپال سیاه

1- اوپال با پس زمینه تیره

  • سیاه: پس زمینه آن بسیار تیره می باشد و بهمین دلیل در برابر منبع نور بازی رنگ ها در آن کاملا مشهود است بنابراین اوپال سیاه می تواند بسیار گران قیمت و هر نگین آن تا ده ها هزار دلار در قیراط ارزش داشته باشند.
  • اُپال نیمه سیاه: این نوع نیز زمینه خاکستری تیره یا رنگ تیره دارد. در مقابل نور نیمه شفاف تا شفاف می باشد.
  • کریستال – سیاه: همانند اُپال نیمه سیاه است ولی در حالت عادی بازی رنگ را نشان می دهد.
  • خاکستری: این نوع با زمینه تیره و بازی رنگها هنگامی که سنگ را بالا بگیرید و به آن نگاه کنید اوپاک بنظر میرسد.

2- اوپال با پس زمینه روشن

سنگ اوپال پس زمینه روشن

  • اُپال کریستالی: این نوع دارای بازی شدید رنگها و شفاف تا نیمه شفاف و بدنه ای روشن است.
  • اُپال نیمه کریستال: نیمه شفاف، بازی رنگها و رنگ پایه روشن
  • اوپال سفید: کدر تا اوپاک با زمینه سفید و پدیده بازی رنگها، اوپال سفید حجم زیادی از بازار را شامل می شود
  • اپال آبدار ژلی (Water Opal): این نوع دارای رنگهایی شامل بی رنگ، ارغوانی، شیری، آبی یا آبی سبز می باشد ولی برخلاف اُپال سفید دارای بازی رنگ خیلی ضعیف و کم ارزشتر از نظر قیمت می باشد.
  • اوپال آتشین: این نوع همان اُپال آبدار است با زمینه قرمز و معمولا پدیده بازی نور ندارد و چنانچه این پدیده مشاهده شود آن را بصورت کابوشن می تراشند. نیمه شفاف تا شیری رنگ، ته رنگ های متفاوتی از قرمز، نارنجی و یا زرد از ویژگی های آن می باشد.

انواع سنگ اوپال:

انواع سنگ اوپال

سنگ اوپال کامن common

سنگ اوپال معمولی
Common Opal

این نوع معمولا مات و بدون درخشندگی بوده و دارای اسامی متعددی در بازار جواهرات می باشد از جمله:

  • اُپال عسلی (Honey Opal) که به انواع زرد آن گفته می شود.
  • اُپال پراز یا کریزواپال(Chryso Opal) که انواع مات و بی رنگ نزدیک به قهوه ای با درخشندگی موم مانند است.
  • اُپال شیری که مانند مروارید نیمه شفاف و شیری رنگ است و به نوع مات آن اُپال چینی گفته می شود.
  • اُپال خزه ای (Moss Opal) به نوعی که دارای اشکال درختی شکل باشد گفته می شود. اوپال سبز خزه ای

سنگ اوپال آتشین

سنگ اوپال آتشیناین نوع به دلیل رنگ نارنجی خود آتشین گفته می شود. اوپال آتشین در مقابل فشار خیلی شکننده و حساس می باشد. در این کانی پدیده اپالسنس دیده نمی شود و غالبا غیر شفاف هست. نمونه های گران قیمت و کمیاب آن شفاف و بدون ناخالصی هستند. منابع این کانی در مکزیک، گواتمالا، استرالیا، برزیل، هندوراس، ترکیه و ایالات متحده وجود دارند.

سنگ اوپال گرانبها

سنگ اوپال گرانبهااین نوع همیشه دارای آب حتی تا 30% وزن خود است ویژگی با ارزش پدیده اپالسنس یوده و رنگهای آن در زوایای مختلف طیف نوری به شکل های متفاوتی دیده شود. بلورهای ریز اکسیدی از جنس ماده سیلیسی با نام اپالین (Opaline) که درواقع نقاطی از اوپال ارزشمند در لایه های متفاوت که از سنگ میزبان حاصل می شوند باعث ارزشمندی این کانی شده است. بیشتر رگه های این نوع گوهرسنگ در استرالیا به ضخامت یک تا دو میلیمتر می باشند. از ذخایر آن می توان به کوئینزلند، چک اسلاواکی، برزیل، گواتمالا، هندوراس، ایالات متحده و ژاپن نام برد. این نوع اُپال را به صورت کابوشن تراشیده تا بازی رنگها کاملا مشهود شود.

اپال ارگون (Oregon Opal)

سنگ اوپال ارگوناین نوع تنها در تپه اپال در ارگون آمریکا یافت می شود. این سنگ تصادفی توسط یک چوپان حدود 100 سال پیش کشف شده و اغلب شفاف با سایه مایل به آبی دیده می شود اما ممکن است به قرمز یا زرد و به ندرت آتشین نیز نمایان شود.

اپال اویهی آبی( Owyhee Blue Opal)

این نوع نیز در سال 2003 در ارگون آمریکا کشف و رنگ آبی سیر آن از نظر سایه رنگ شبیه کلسدونی آبی باکیفیت سات.

جیراسول یا اُپال خورشیدی (Girasol Or Sun Opal)

این نوع مانند اوپال آتشین شفاف و تقریبا بی رنگ است و درخشندگی متمایل به آبی و زمینه رنگ قرمز دارد.

اوپال آبدار مکزیکی (Mexican Water Opal)

این نمونه نیز نوعی اوپال آتشین بوده که فقط در مکزیک وجود دارد و به صورت شفاف و بی رنگ متمایل به قهوه ای دیده می شود.

اوپال اتیوپی (ethiopian-opal)

امروزه اتیوپی دومین تامین کننده بازار اوپال در جهان را دارد. تا قبل از یافتن ذخایز اوپال اتیوپی، تنها ذخایر بزرگ اوپال در صد سال گذشته مربوط به استرالیا بود که 95 درصد اوپال های بازار از این معادن تولید میشد. کشفی کوچک در سال 1994 ، اتیوپی را در نقشه اوپال جهانی قرار داد. به دنبال آن اکتشافات مهمی در سال 2013 تا 2018 اتفاق افتاد. این ذخایر اوپال های گرانبها زیبا، اوپال آتشین، اوپال سیاه همراه با بازی رنگ خارق‌العاده در رنگ بندی و طرح های مختلف را شامل میشوند. 

ارزش گذاری سنگ اوپال:

ارزش گذاری قیمت اوپالعوامل مختلف شدت رنگ برلیانسی، وجود رنگهایی که خواستار زیادی دارند مثل قرمز، بنفش و ارغوانی و همچنین مقدار قیراط درشتی اوپال می تواند در قیمت آن تاثیر گذار باشد. اینگه نقشهای روی آن مانند دم طاووس (سبز آبی مانند پرهای باز شده طاووس) یا پالت (بوم نقاشی یا لکه رنگی) یا فلورال (نقش روی پارچه های گلدار) باشد نیز در ارزش و قیمت آن تاثیر گذار است. هرچه پس زمینه کانی با ناحیه بالایی متضاد تر یا به عبارتی بازی رنگها در زمینه تیره آن نمایان تر باشد قیمت آن بیشتر است. مورد دیگر لایه مقاوم(Backing) است بدین معنی که در پشت کابوشن به عنوان مثال نوع اوپال قلوه ای معمولا توسط سنگ آهن مقاوم شده و در نوع معمولی خاکستری تیره مقاوم می شود.

منابع اوپال در جهان

بولدر اوپال استرالیااسترالیا بزرگترین منابع اوپال های باکیفیت جهان را در اختیار دارد و معادنی که در مناطق کوبرپدی، نیوساوت ویلز، لایتینگ ریج، وای تکلیف و کوئینزلند وجود دارند جزو تولید کنندگان برتر اُپال جهان می باشند. کوئینزلند استرالیا دارای بولدر اُپال قلوه سنگی است که شامل رگه های نازک اُپال در سنگ آهن یا ماتریس سنگ ماسه می باشند. بولدر اپال استرالیا در هیچ جای دیگر دنیا وجود ندارد و بسیار با ارزش می باشند. بعد از استرالیا، مکزیک بزرگترین تولید کننده اپال جهان می باشد. و اوپال آتشین و آبدار از مهمترین تولیدات آن می باشد و کانی های این منطقه از اُپال های استرالیایی شفاف تر اند. برزیل نیز در استان Piaui و Manaus که در شمال آن واقع شده اند دو معدن مهم اپال گرانبها می باشند. حتی سنگهای نوع اُپال سفید این منطقه آنقدر شبیه اوپال سفید استرالیایی هستند که گاه در بازار با این نام ارئه می شوند. اُپال برزیلی بسیار بادوام است، پوسته پوسته و ترک نمی خورد و پدیده بازی رنگها را بخوبی نشان می دهد.

بازار سنگ اوپال در جهان

بازار فروش اوپال در جهاندر سال های 1994 اُپال های یک تا سه قیراطی بسیار محبوب و پر فروش بدوند و گاهی هر قیراط آنها از 300 تا 600 دلار فروخته می شدند. در آن سال ها آسیای جنوب شرقی مانند تایوان، کره جنوبی، تایوان و مالزی بازاری بسیار خوب برای استرالیایی ها بود و برای انواع با کیفیت بین پنج تا ده هزار دلار برای هر قیراط بود. امروزه به علت دستمزد بالای کارگران در استرالیا، سنگهای اُپال را برای تراش و فروش به هنگ کنگ می برند و گاهی عملیات تراش اوپال سفید در چین انجام می گیرد. منابع این سنگ در ایران نیز وجود دارد که بعلت نبود مدیریت استخراج و تحقیق جدی نتوانسته ایم آن را به بازار جهانی معرفی کنیم. حال به بررسی بازارهای این سنگ در انواع مختلف می پردازیم:

بازار سنگ اوپال سفید

بازار فروش اوپال سفیداز آنجایی که استخراج اوپال سفید به علت هزینه های بالای استخراج، ادعای بومیان درباره مالکیت زمین و غیره در بیست سال گذشته رو به کاهش بوده متقابلا قیمت آن بالا و فروش آن توسط کمپانی ها مشکل تر و سود آن کمتر می باشد. هرچقدر بازی رنگ ها در آن بیشتر باشد ارزش آن بالاتر (صد تا 200 دلار برای هر قیراط) خواهد بود.

بازار سنگ اوپال آتشین

بازار اوپال آتشیناوپال آتشین در حال حاظر از معدنی در ارتفاع 1500 متری مکزیک استخراج می شود و به علت ارتفاع، سنگ دارای محتوی آب پایین و درنتیجه کمتر ترک می خورند. در آمریکا این نوع بازار بزرگی را داراست و عموما اوپال های آتشین بدون بازی رنگ با شفافیت نارنجی قرمز خواهان بیشتری دارد. نگین های درشت آنها تا حدود 100 دلار در قیراط ارزشمند است. این در حالی است که در ژاپن نگین های درشتی با پدیده جابه جایی رنگها ممکن است تا هزار دلار در قیراط نیز خریداری شوند.

بازارفروش سنگ اپال سیاه

بازار فروش سنگ اوپال سیاهبه علت کشف معادن جدید، از سال 1992 قیمت اوپال سیاه استرالیایی به میزان قابل توجهی کاهش یافت. مهمترین بازار بزرگ اوپال سیاه ژاپن بوده است ولی به علت کاهش رشد اقتصادی عموما نگین های کوچکتر و ارزان تر تقاظا دارند. البته این نکته قابل توجه است که انواع اُپال سیاه کمیاب و مرغوب هنوز نیز قیمت بسیار بالایی را دارند.

بازار اپال قلوه ای سنگی (Boulder Opal)

بازار بولدر اوپال استرالیاچنانچه پدیده بازی رنگها در یک دوبلت طبیعی اوپال که از رگه های نازک رنگی در یک سنگ آهن یا ماتریکس وجود داشته باشد آن را به علت دوام بالا با سنگ مادر خود می تراشند و قیمت بالایی را نیز دارد. به علت کمیابی اُپال قلوه سنگی در اندازه های مناسب یافت نمی شود و عموما از آن در زیور آلات یا حجاری استفاده می شود. در ژاپن و کشورهای اروپای غربی انواع باکیفیت آن را حدود 60 تا 1000 دلار در هر قیراط معامله می کنند.

نحوه نگهداری سنگ اوپال چگونه است؟

آموزش نگهداری سنگ انگشتر اوپالهمانطور که گفتیم شکننده و از نظر فیزیکی نیز دوامی متوسط تا ضعیف دارد. بنابراین این گوهر را همواره باید دور از گرما و نور مستقیم خورشید و پس از استفاده “فقط نوع خشک استرالیا” در محیطی مرطوب مثل پیچیدن پنبه خیس دور آن نگهداری کنید زیرا ممکن است خشک شده یا ترک بخورد و یا پدیده چند رنگی تضعیف شود. البته این گوهرسنگ ها بسته به نوع معادن مقدار آب متفاوتی را در خود دارا هستند که باید هنگام تراش به آن توجه ویژه ای داشت زیرا حساس تر می باشند. مثلا اوپال سیاه استرالیا معمولا بدون بادوام بوده درصورتی که اوپال سیاه نوادا آمریکا دچار ترک خوردگی شده و ارزش آنچنانی ندارد زیرا به مرور زمان بدتر نیز می شود. برخی از فروشندگان، نگین یا سنگ راف آن را همیشه در ظرف آب قرار می دهند تا هیچگاه آب داخل اُپال خشک نشود. البته نوع کیفیت آن نیز مهم است چون گفته شده این کار به مرور زمان باعث اصطلاحا پفکی شدن سنگ (مخصوصا تریپلت دارها) می گردد. همچنین اوپال آبسان اتیوپی به هیچ وجه نباید در آب قرار بگیرد زیرا به دلیل متخلخل بودن ممکن است به مرور زمان استحکامش کم و ترک بردارد. توجه داشته باشید که این گوهر را با مواد شوینده قوی تر از صابون و همچنین تماس آن با مواد آرایشی بهداشتی دور نگه دارید و از دستگاه پاک کننده اولترسونیک استفاده نکنید.

اوپال مصنوعی یا سنتز شده چیست؟

اوپال مصنوعی و دستکاری شدهاولین نوع پایدار مصنوعی در سال 1974 توسط پی یر گیلسون(Gilson) تولید اقتصادی خود را آغاز کرد. تا پیش از این اُپال های سنتز شده آب خود را از دست داده و ترک می خورند. اپال سنتز شده طی فرآیندی چند ماهه بسیار طولانی، میلیونها گلوله بی نهایت کوچک از اجسام کروی سیلیس را باس اختار ستونی و عمودی رسوب گذاری می کند و اوپال مصنوعی شکل می گیرد. در ویدئو زیر با انواع اوپال های مصنوعی و تقلبی با زیرنویس فارسی آشنا می شویم:

https://www.youtube.com/watch?v=QF6FIKu4VY8

چنانچه آب اوپال مصنوعی از دست برود ترکهایی موازی ستون ها بوجود می آید که در حالت بزرگنمایی بالا به سنگ ویژگی شبیه “پوست مارمولک” می دهد. در بزرگنمایی اوپال سیاه گیلسون دانه ها به رنگ جرقه قرمز دیده می شود. این در حالی است که در نوع طبیعی این مورد دیده نمی شود. در نوع دیگر شبهه اُپال وجود دارد که درواقع تکه های بزرگ نوع سنتز شده را به قطعات کوچکتر تقسیم و با ماده تثبیت کننده از مشتقات زیرکونیوم اشباع می کنند. این روش از خشک شدن و از دست رفتن آب در تکه های بزرگ جلوگیری می کند.

در ویدئو زیر با سنگهای مشابه اوپال که ممکن است در بازار اشتباه بگیرید با زیرنویس فارسی برای شما قرار داده ایم:

https://www.youtube.com/watch?v=_GKiz7EGMyY

 چند روش ابتدایی برای تشخیص اوپال طبیعی

10 روش تعیین اوپال اصل از بدلتوجه: قبل از تشخیص باید سنگ را کاملا با پارچه تمیز کرده و خشک نماییم. این روشها ابتدایی بوده و جهت تعیین اصالت به آزمایشگاه گوهرشناسی مراجعه نمایید. 

  • از بغل به سنگتان نگاه کنید اگر خط لایه ای دیدید یعنی سنگ شما از دو لایه اوپال روی همدیگر دوبلت یعنی لایه باریکی از اُپال روی یک لایه ماده تیره رنگ تر غیر از جنس اُپال چسبانیده شده است.
  • در حالت قبل اگر سه خط دیدید به آن تریپلت یعنی سه لایه چسبانیده روی همدیگر گویند معمولا لایه سوم را از جنس کوارتز بصورت گنبدی شکل روی اوپال طبیعی می چسبانند.
  • چنانچه پشت نگین را مشاهده کردید و مثل پلاستیک سخت و به رنگ سیاه یا خاکستری بود بدانید که احتمالا تریپلت را روی پلاستیک سیاه یا شیشه چسبانیده اند. تریپلت را برای انواع قلوه سنگی، سیاه و یا کیفیت پایین تر می چسبانند و تشخیص را دشوار می کند. 
  • همیشه پیوستگی و ادامه دار بودن نقاط مرزی را سرتاسر زیر نگین چک کنید. اوپال هایی با کیفیت پایینتر دارای سطوح ناهموار و نوع مصنوعی آن کاملا مسطح هستند. این نکته قابل ذکر است که در انگشتر به دلیل دیده نشدن سطوح چسبیده شده روی همدیگر تشخیص برای متخصصان نیز دشوار است.
  • گر سطح اُپال شما شیشه ای و انعکاس نور را متفاوت عبور می دهد ممکن است از تریپلت با روکش پلاستیک شفاف و کوارتز در آن استفاده شده و چنانچه از پهلو نیز مشاهده کنید محافظ را می توانید ببینید دقت کنید این قسمت با بحث کریستال اوپال های شفاف طبیعی با بدنه بی رنگ متفاوت هست.
  • اوپال های مصنوعی گیلسون رنگهای روشن و تندی در لکه های بزرگ دارند و نقش رنگها در آنها منظم و مانند پوست مار و به صورت ستونی در بغل سنگ است. البته برخی اوپال های اتیوپی نیز مشابه وجود دارد. برای تشخيص باید به آزمایشگاه گوهرشناسی مراجعه کرد.
  • چنانچه اُپال شما بعد از مدتی ابری شد احتمالا سنگ شما تریپلت دار بوده است. این حالت مخصوصا در هنگام شنا یا تماس طولانی با آب ایجاد شده و به تدریج لایه چسب ها از بین رفته است.
  • اُپال سنتز شده مشابه ویژگی های اوپال طبیعی را داراست و حتما باید زیر میکروسکوپ و الگوی رشد ستون های بسیار ریز گلوله های سیلیسی ته نشین شده را مشاهده کرد.

خواص سنگ اوپال در چاکرا درمانی

خواص سنگ اوپال در چاکرا درمانی

  • خواص سنگ اوپال معمولی: عنصر آن زمین است و باعث گشابش درونی از طریق شفای آسیب های روحی می شود. نوع سفید رنگ آن چاکرای تاج(هفتم)، نوع صورتی چاکرای قلب (چهارم) و نوع آبی رنگ آن شچم سوم(پنجم و ششم)، نوع قهوه ای و سیاه آن ریشه و طحال و اندام تناسلی ( چاکرای اول و دوم) را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • خواص اوپال سفید گران بها: عنصر آن آب است و این نوع برای تمامی چاکراها مناسب است و انجام مدیتیشن در سنگ درمانی با آن عامل تسهیل تصفیه درونی است که به اتصال با خویشتن برتر منجر می شود.
  • خواص سنگ اوپال سیاه گران بها: عنصر آن طوفان است. از خواص اوپال سیاه گرانبها در چاکرا درمانی می توان به تقویت چاکرای ریشه (اول) و تاج (هفتم) اشاره نمود. اگر به درستی از این سنگ استفاده شود می تواند فرد را دریافتن نور زیبایی در میان بخش های تاریک وجود خویش یاری دهد
  • خواص اوپال آتشین: عنصر آن آتش است. از خواص اوپال آتشین در سنگ درمانی می توان به تنظیم و تقویت چاکرای دوم که متعلق به خلاقیت و اندام تناسلی است اشاره نمود. این سنگ باعث تحریک انرژی های خلاقیت، صلح اظهار وجود و قدرت جنسی می شود.
  • خواص سنگ اوپال ارگون: این نوع نیز دارای عنصر طبیعی آتش است و چاکرای سوم یعنی ناف، قلب (چهارم) و تاج (هفتم) را تحت تاثیر خود قرار می دهد. این سنگ در چاکرا درمانی باعث تسهیل کشف الگوهای منفی گذشته که فرد را به عقب رانده و مانع پیشرفت بوده اند می شود.
  • خواص اوپال اویهی آبی: عنصر آن آب بوده و در چاکراهای گلو (پنجم)، چشم سوم(ششم) و ناف(سوم) کاربرد دارد. این گوهر تسهیل کننده یادآوری خاطرات نامحسوس بوده و موفقیت در جادوی مثبت و مفید را ایجاد می کند.

خواص سنگ اوپال از نظر فیزیکی و احساسی:

خواص سنگ اوپال سفید گرانبها

خواص انگشتر اوپال سفیداین گوهر ما را وابستگی هایمان به خشم و ترس و دیگر الگوهای منفی رها می کند. اوپال سفید گرانبها یک تقویت کننده احساسی است و ناخالصی های درونی وجود ما را از بین می برد. تحریک قدرتمندانه زدایش و شفای احساسی از دیگر خواص این سنگ می باشد.

خواص اوپال معمولی

تمامی رنگهای اوپال معمولی بصورت ملایمت و در سطح انرژی پایین در فرآیندهای درمانی مثل آرامش بخشی دخیل اند. این گوهر نقش حمایتی از شخص در شفای حوزه احساسی دارد. نوع صورتی رنگ مخصوص شفای احساسات به ویژه آنهایی است که با دردهای محصور شده در ناخودآگاه مرتبط هستند. اُپال های معمولی سیاه و قهوه ای سازمان دهنده های دقیقی برای فرآیندهای درمانی جسمانی از طریق تاثیرشان روی حوزه احساسی هستند. آنها می توانند فرد را از بین بردن افسردگی از طریق میانه روی در احساس انزوا با دریافت نیروی حیاتی یاری کنند.

خواص اوپال سیاه گرانبها

خواص سنگ اوپال سیاه گرانبهاسنگ اوپال سیاه گرانبها متعلق به جادو و امور رمزوار است. این سنگ اراده فرد را تقویت کرده و وی را از عمیق ترین ترس های وجودی خود رها می کند. البته باید توجه داشته باشید که این سنگ قدرت زیادی دارد و ممکن است فرد نتیجه ای را بگیرد که خواستار آن نبوده است! اُپال سیاه گرانبها دارای خواص درمانی کیست و تومور با بازیابی خاطرات نامحسوس و شروع دوباره است و فرد را در یافتن تجربیات منفی که از پیشرفت باز می دارد همیاری می کند. در مراقبه با این گوهر می توانید به ریشه وجودی خود وصل شوید.

خواص اوپال ارگون

این گوهر در درمان کلیه مفید است و فرد را نیز از دوران گذشته رها کرده و وی را ترغیب به سکونت در جایگاهی از شادی وا می دارد. این سنگ فرد را به لذت بخشی تجربیات احساسی و هیجانی متصل می کند و شما را در رسیدن به آرزو ها در مسیری عاشفانه ترغیب می کند.

خواص سنگ اوپال آتشین

خواص اوپال آتشیناوپال آتشین برانگیزاننده احساسات شدید غرایز جنسی است و دستگاه تولید مثل را تقویت و به شخص سرزندگی و انرژی القا می کند. از خواص سنگ اوپال آتشین می توان به تشدید روابط عاشقانه و خویشاوندی اشاره کرد تا آنجا که کم رویی، ترس یا شرم را نیز از بین برده و شوخ و شنگی و امید به زندگی و خوشبینی را افزایش می دهد.

خواص سنگ اوپال اویهی آبی

گفته شده این گوهرسنگ به علت رنگ آبی خود مشکلات مربوط به گلو مانند لارنژیت و گلودرد و تیروئید را بهبود می بخشد. اعتماد به نفس را در فرد افزایش داده و در مسیری آرامش بخش، هدف وی را وضوح می دهد. این سنگ درک و اراده را باهم مزدوج کرده فرد را در سخن گفتن با اقدار، اطمینان، بدون ترس و کم رویی و ضعف یاری می کند.

53 دیدگاه برای “سنگ اوپال چیست؟ خواص اوپال و انواع آن

  1. Taj ston گفته:

    سلام و عرض ادب و ارادت خدمت شما جناب استاد کرمی عزیز بسیار بسیار مطالب کامل و جامع علمی در مورد این گوهر ارزشمند ارایه فرمودین واقعا قابل تحسین و تشکر هست که شما با دانش کاملتون همه عزیزان رو رایگان و بی منت مورد عنایت قرار میدین .امیدوارم لحظه به لحظه زندگیتون پر از نعمت و سلامتی باشه.🙏🌹 ارادتمند شما سلطانی

  2. مردی پور گفته:

    مثل همیشه درجه یک هستید آقای کرمی عزیز و مطالب دست اول و نوشته خودتون تنها کسی که منو به گوهرشناسی علاقه مندتر کرد و باعث شده علاقم حفظ بشه شما هستید شمایید چون کاملا علمی به مسئله نگاه می کنید.

  3. احمد گفته:

    سلام وقتتان بخیر تقریبا۶۲۰گرم سنگ خریداری کردم به اسم اوپال الان به چندنفرنشون دادم میگن اوپال نیست
    چجوری میتونم ازصحت واصل وتقلبی بودن سنگ اطمینان پیداکنم

  4. حسین گفته:

    سلام خسته نباشید من یه سنگ خریدم به اسم اوپال قسمت بیرونیش آبی آسمانی میشه ولی داخلش نور میندازی نارنجی و قرمز رنگ میشود و داخلش چند عدد حباب آب هم مشاهده می‌شود میخواستم بدونم سنگی که دارم اوپال هست یا قلابیه ممنون از زحماتتون و راهنماییتون

    • حسن کرمی گفته:

      سلام باید دیده بشه با این توصیفات نمی شه نظری داد. دقت کنید اوپال به پول ما نسبتا گرونه و اگر مثلا یه اوپال درشت خریدین دیویست سیصد هزار تومن، احتمال بدلی (شیشه اوپالین؟) هست.

  5. ناشناس گفته:

    این سنگ ها منو یاد چشم های طوسی می اندازن یا آسمون خاکستری کسایی که رمان می نویسید سنگ اوپال توصیف برای چشم های طوسیه 🙄

  6. ماندانا ناصری گفته:

    جناب کرمی اطلاعات بسیار مفیدی بود. چه سنگ شگفت انگیزی

  7. رضا رضاتوکلی گفته:

    با عرض سلام خدمت شما بزرگوار مدتی هست به گوهر تراشی علاقه مند شدم و نمیدونم از کجا شروع کنم؟بعد اینکه دنبال سنگها قیمتی میرم و تازگی مقداری سنگ از چند متری زمین پیدا کردم که بادستگاه سخت سنج آزمایش شده که سختی 10داره من در این مورد هیچ تجربه ندارم خواهش میکنم لطفا راهنمایی کنید تا از دست این دلالان راه گریزی پیدا کنم تا امروز کلی پول خرج کردم اما هنوز متوجه نشدم سنگ من چیست؟ فقط میگن الماس باتشکر از شما یه عمر دعا گوی شما میشم

    • حسن کرمی گفته:

      سلام، کلاس های گوهرتراشی فنی حرفه ای برید. در قسمت پرسش و پاسخ گوهرشناسی سایت سوال و عکس سنگتون رو قرار بدید ببینم

  8. محسن گفته:

    سلام من یه انگشتر به نام اوپال اتشین استرالیا گرفتم که سیاه و به جرقه های قرمز و نارنجی و ابی است و بعد از مدتی بخاطر مواد شویتده و الکل الان رنگ پس زمینه از سیاه به ابی تغییر یافته ایا تقلبیست؟

    • حسن کرمی گفته:

      سلام کلا اوپال چه اصل و چه بهسازی شده در معرض این مواد نباید قرار بگیره.

  9. آزاده گفته:

    سلام ممنون برای اطلاعات مفید من یه انگشتر و گردنبنداوپال از یونان خریدم، چطوری میشه مطمئن شم که اصله یا نه؟ چون مدیتیشن میکنم برام ضروریه که اینو بدونم، امکان رفتن به آزمایشگاهم‌ندارم. ممنونم 🌹

    • حسن کرمی گفته:

      سلام در قسمت پرسش و پاسخ گوهرشناسی سایت عکسهایی واضح ازش بفرستید

      • سجاد گفته:

        سلام . چند سال پیش یک انگشتر اوپال عسلی گرفتم که متاسفانه با سهل انگاری و ضربه خوردن دچار ترک شده .میخواستم بپرسم راهکاری برای جلوگیری از پیش روی ترک ها هست و اینکه آیا واقعا اصل بوده

  10. عقیل ملکی گفته:

    سلام …ضمن عرض خسته نباشید.
    یکی از آشنایان ما یک سنگ حدودا چند کیلویی شبیه به اوپال رو آورده بود ..از کجا میشه مطمئن شد که اوپال هست یا نه!

  11. صمصام گفته:

    سلام من ی سنگ اوپال آتشین دارم در تاریکی بین انگشان مثل چراغ روشن میشود آیا برای فروش کسی هست برای خرید.؟

  12. مقصود گفته:

    سلام از طبیعت یه تکه اوپال سفید پیدا کردم ولی تلالو رنگی نداره ایا با تراش وصیقل ایجاد میشه لطفا راهنمایی کنید

    • حسن کرمی گفته:

      سلام ، شاید اوپال معمولی و شیری رنگ باشه.. این نوع اوپال ارزشش پایینه کلا. منتهی نگین هم میکنن ازشون.

  13. مارال گفته:

    سلام من يه انگشتر اوپال خريدم شيري رنگه يه تيكه ازسنگ حالت چند رنگي داره ميخوام بدونم اصله يا قلابيه ممنون

  14. زهرا گفته:

    سلام وقتتون بخیر،من اوپال سفید خریدم بعد یک ماه که تو بسته خریداری شده تو کمدم بود الان نگاهش کردم سفیدیش ازبین رفته و فقط تغییر رنگهارو داره،تقریبا شیشه ای شده خودش، دلیلش چیه و‌میتونم‌کاری کنم مثل قبل بشه؟؟

    • حسن کرمی گفته:

      سلام متاسفانه این مورد مختص شما نیست و چندین نفر دیدم چنین مشکلاتی (یعنی تغییر ناگهانی رنگ اوپال) رو داشتن. میتونه به علت عدم ثبات نوع بهسازی باشه و اوپال طبیعی در حالت عادی چنین اتفاقی براش نمیوفته. راه حلی هم نداره.
      تنها اوپال آبسان اتیوپی هست که شفاف میشه اونم در حد یه ساعت و وقتی که تو آب قرارش میدیم.
      هنگام خرید خوب تحقیق کنید و هر ارزانی و گرانی بی دلیل نیست.

  15. شادی گفته:

    سلام
    من از موزه سنگ دارآباد اوپال خریده ام.به صورت مهره است.از وسط آن دو خط روی سطح مهره دیده می شه. نمی دونم اصله یا نه. شناسنامه هم نمی دن.ممنون می شم راهنماییم کنید.

    • حسن کرمی گفته:

      سلام اوپال رو که مهره نمی کنن معمولا.. عکسشو بفرستید در اینستاگرام سنگ شناس ببینم

  16. هاله یارمحمدی گفته:

    سلام
    من یک انگشتر اوپال سفید خریدم در کمتر از ۲۴ ساعت به منطقه شمال (رشت) آمدم شیشه ای شده و تلولو رنگها خیلی کم شده علت این اتفاق چیه؟

    • حسن کرمی گفته:

      سلام احیانا در آب به مدت طولانی قرار بدید درصورتی که اوپال اتیوپی باشه تا یه ساعت بعد این حالت پدیدار میشه.
      ولی اگر دائمی اینجور شده، شاید بهسازی شده به روش دوبلت یا تریپلت بوده باشه که نباید در آب یا تحت حرارت به مدت طولانی قرارشون داد وگرنه زیباییشون رو از دست میدن. اگر هم خودش همینجور یهو بازی رنگش رفته ایده خاصی ندارم.. حتی اگر مصنوعی باشه این اتفاق نمیوفته.

  17. فرشاد گفته:

    سلام
    میشه راهنمایی کنید اوپال اصلی رو‌میشه کجا خرید در ایران؟

    • حسن کرمی گفته:

      هیچ جای بخصوصی در این باره نداریم در ایران. از هرجا میگیرید باید همراه با شناسنامه معتبر باشه و چک کنید در اون گواهی که آیا بهسازی شده هست، مصنوعی هست یا طبیعی و..

  18. عاشق سنگ گفته:

    اوپال واقعا سنگ شگفت انگیزیه. آدم احساس میکنه از یه کره دیگه اومده رو زمین!

  19. علیرضا رهبر گفته:

    سلام… خیلی ممنون از اطلاعات .. کاشکی می شد این مطالب را ذخیره کرد.
    شما به مطالبی در خصوص اینکه از سنگ اوپال در سرامیک دندانسازی استفاده شده دارید؟ با تشکر

    • حسن کرمی گفته:

      درود ممنون از شما. این مطالب همیشه در دسترسن نیازی به ذخیره کردن نیست. نه در این باره اطلاعی ندارم.

  20. ایمان گفته:

    سلام خسته نباشید مطالبتون عالی بود.سنک اوپال تریپلت رو که ابری شده میشه ریکاوری کردممنون میشم جواب بدید

        • حسن کرمی گفته:

          سلام. شما فرض کنید همه تقلب کارند. فقط با شناسنامه معتبر خریداری کنید

          • حمید گفته:

            ببخشید .ادرسی داخل مشهد ندارید ک خاطر جمع باشه برم خرید کنم

          • حسن کرمی گفته:

            خیر. از هر جا میخرید با ضمانت بازگشت و یا شناسنامه معتبر و قابل استعلام خریداری کنید

    • محمد گفته:

      متشکر از این مطالب خوب و کاربردی
      دوست عزیز چطوری میتونم عکس سنگ رو خدمتتون ارسال کنم جهت کارشناسی

  21. محمد خواجوی گفته:

    دوست عزیز مطالبتون فوق العاده بود و مشخص هست مثل سایتای دیگه کپی نیست. عالی بود بنده پیگیره تمام کارهاتون هستم فوق‌العاده هستبد ادامه بدید

    • مژده گفته:

      سلام خیلی مطالب عالی بود کاش در ایران هم‌جایی معتبر برای تهیه این سنگ بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *