معروف ترین و بزرگترین الماس های جهان کدامند؟

در طول تاریخ الماس همواره سنگی با ارزش و کمیاب بوده است. اما تا به حال می دانستید که معروف ترین و بزرگترین الماس های جهان کدامند؟ الماس های گران قیمتی که گاهی بیشتر به واسطه تاریخچه ای که نزد افراد مشهور بوده اند بر ارزش آنها افزوده است. شاید همین داستان ها و روایت های پشت یک قطعه الماس هستند که آنها را مشهور کرده اند. گاهی نیز از نظر رنگ کمیاب و یا شفافیت الماس هایی کوچک بسیار گران قیمت تر از الماس های بزرگ جهان وجود دارند.

بزرگترین الماس های جهان در این مقاله ما به سوالات پاسخ می دهیم: گرانترین و بزرگترین الماس های جهان کدامند؟ داستان ها و تاریخچه الماس های مشهور جهان چگونه بوده؟ بزرگترین الماس جهان چه نام دارد؟ پس با سنگ شناس همراه باشید تا به توضیح 20 الماس بزرگ جهان بپردازیم.

1- الماس كولينان 1 (Cullinan I)

بزرگترین الماس جهان

الماس کولینان 530.20 قیراطی یک قطعه تراشیده شده از بزرگترین الماس کشف شده توسط بشر می باشد که به آن “ستاره آفریقا” نیز گفته می شود. سنگ الماس مادر اولیه وزنی معادل 3106 داشته که به یاد مدیر عامل معدن کیمبرلی (Sir Thothians Culliran)، كولينان نامیده شده است. شرکت Asscher کولینان 1 را همراه با 104 قطعه برلیان ریز و درشت دیگر از الماس اولیه یافت شده تراش داد. در سال ۱۹۰۸ میلادی این برلیان به ادوارد هفتم پادشاه انگلستان تقدیم گردید و از آن زمان تا امروز در برج لندن نگهداری می شود. قیمت تخمینی آن بیش از ۵۰۰ میلیون دلار (در سال 2008) می باشد. دومین الماس بزرگ جهان

دومین الماس بزرگ جهان نیز البته به صورت “سنگ راف یا خام” با وزن  1758 قیراط در سال 2019 در معدن کراوی بوتسوانا کانادا توسط شرکت لوکرا دایموند یافت شده است که به دلیل کیفیت نه چندان بالا از نظر قیمت نمی تواند رکوردی را بشکند.

دومین الماس بزرگ پاک در جهان
the Lesedi la Rona diamond : دومین الماس بزرگ جهان بعد از کولینان با وزن 1109 قیراط

این درحالی است که دومین الماس سفید / بی رنگ بزرگ جهان بعد از کولینان 1109 قیراط وزن دارد و در نوامبر سال 2015 یافت شده است. این الماس که از معدن کارووی جمهوری بوتسوانا استخراج شده به آن کارووی ای‌کی۶ نیز می‌گویند. دو الماس سفید دیگر با وزن‌های ۸۱۳ قیراط و ۳۷۴ قیراط نیز از این معدن به دست آمده‌است.

2- الماس کوه نور

الماس کوه نوراین الماس که در ابتدا 186 قیراط وزن داشت در سال ۱۷۳۹ از هند توسط نادر شاه افشار به ایران آورده شدند. از نادرشاه افشار نقل شده که در آن زمان گفته بود:

اگر به مردی قوی 5 سنگ داده شود و او یکی را به طرف شمال، دیگری را به جنوب، سومی را به شرق و چهارم را به غرب پرتاب کند و سنگ پنجم را به سوی آسمان بیندازد فضائی که به وجود می آید را با طلا و جواهرات پر کند، بهای این گنج عظیم برابر خواهد بود با ارزش کوه نور! نادرشاه افشار

این الماس بعدها به دست کمپانی هند شرقی افتاد که در سال ۱۸۵۰ میلادی به ملکه ویکتوریا هدیه شد و بعد از تراش مجدد در سال 1854 به ۱۰۵٫۶۰۲ قیراط تقلیل یافت. در اوایل قرن بیستم در تاج ملکه ماری همسر جرج پنجم پادشاه انگلستان قرار گرفت. امروزه الماس کوه نور در تاج ملکه الیزابت قرار دارد و جزء جواهرات سلطنتی انگلستان و در برج لندن نگهداری می شود. امروزه نیز هند، ایران، افغانستان و پاکستان ادعای مالکیت آن را دارند. گفته شده که لعنتی با کوه نور همراه است ” کسی که مالک این الماس شود مالک جهان خواهد بود ولی تمام بدبختی های آنرا هم برخود خواهد گرفت فقط خداوند و یا شاید یک زن می تواند آنرا بدون مجازات با خود حمل کند! “

3- درسدن (Dresden)

الماس سبز درسدنتاریخچه دقیقی از این الماس وجود ندارد ولی گفته می شود که از هندوستان آمده است. این الماس 41 قیراطی امروزه در تالار سبز در شهر درسدن می باشد. سنگ درسدن در حدود سال ۱۷۰۰ میلادی به آگوست شیر پنجه (August The Strong) ، دوک ایالت ساکسون تعلق داشته است.

4- هوپ (Hope)

الماس آبی زیبا hopeاین الماس در لندن توسط بانکداری به نام هوپ در سال ۱۳۸۰ میلادی خریداری شد. احتمالا این الماس که 44.50 قیراط وزن دارد در انقلاب کبیر فرانسه از صاحب اصلی آن یعنی هوپ به سرقت رفته و بعدها درباره تراشیده شده است. امروزه در موزه اسمیتسونین در ایالات متحده می باشد. در ویدئو زیر علت رنگ آبی الماس هوپ و تاریخچه آن را مشاهده می کنید:

https://www.youtube.com/watch?v=9GoWYJ0GmAo

5- الماس ویتل باخ Wittelbach

الماس آبیالماس ویتل باخ یک برلیان خیلی نادر به رنگ خاکستری – آبی از قرن 17 میلادی با 35.6 قیراط وزن می باشد. فيليب پادشاه اسپانیا آن را به ماری توز به عنوان جهزیه اش هدیه داد. الماس ویتل باخ از نظر رنگ و شفافیت با الماس مشهور Hope مقایسه می شود. این الماس با قیمتی حدود 15 میلیون دلار زیباترین قطعه حراجی کریستی در لندن می باشد. این حراجی جدیدا قطعه کوچکتری به وزن ۱۳٫۳۹ قیراط به رنگ آبی را به قیمت 8.3 میلیون دلار به فروش رسانید (منبع Vougue jewelry فوریه ۲۰۰۹).

6- کولینان 3 (Culinan III) و کولینان 4 Culinan IV

الماس های کولینان الماس کولینان 4 با اندازه 63.60 قیراط و تراش مربعی است. در گذشته در تاج ملکه ماری قرار داشت و امروزه در برج لندن نگهداری می شود. کولینان سه نیز با 94.4 قیراط به صورت تراش گلابی و سبک جواهرات بروچ به کولینان 4 چسبیده و از تاج خارج شده است. لازم به ذکر کولینان پنج نیز با 18 قیراط تراش قلبی در عصای ملکه قرار دارد.

7- ناساک (Nassak)

الماس nassak این الماس 90 قیراطی ابتدا در معبد شیوا شهر ناشیک قرار داشته و برای تراش به بریتانیا رفت که طی جنگ کمپانی هند شرقی با امپراتوری کارات ها هند در سال ۱۸۱۸ میلادی توسط انگلیسی ها به سرقت رفته و در جواهر فروشی بریتانیایی با قیمت فقط سه هزار پوند فروخته شت. در سال 1940 میلادی جواهر ساز معروف Harry Winston آن را خریداری و در پاریس .. مجددا تراشیده شد و وزن آن به 43.38 تقلیل یافت. در سال ۱۹۷۰ به شخصی به نام ادوارد هند در یک حراجی در آمریکا فروخته شد. امروز این الماس در موزه خصوصی ای در لبنان قرار دارد و درخواست هایی بابت برگشت آن به معبد اولیه خود وجود دارد.

8- شاه (Shah)

الماس تاریخی شاهاین الماس 88.70 قیراطی در هندوستان و در سال ۱۹۵۰ میلادی در معدن Golconda در هندوستان یافت شد. سطوح تورق در این برلیان شاه به خوبی قابل مشاهده است و بصورت محدوده آن را تراشیده و جلا داده اند. الماس شاه دارای سه سطح حکاکی شده می باشد که اسامی سلاطین صاحب آن روی این سطوح نوشته شده، اکبر شاه، نسیم شاه و فتحعلی شاه. در سال ۱۹۲۸ میلادی الماس شاه از طرف شاه ایران به تزار نیکلای اول به نام گریبایدوف، هدیه شد. در حال حاضر در کاخ کرملین نگهداری می شود.

9- فلورنتین (Florentine)

الماس زرد فلورنتیناین الماس 137.27 قیراطی منشا آن از هند بوده در سال 1657 میلادی در اختیار خانواده مدیسی در فلورانس قرار داشته است.در گذشته به عنوان اسطوره در تاریخ از این برلیان نام برده شد. در قرن هجدهم نیز در تاج سلسله هابسبورگ دیده شده اما از جنگ جهانی اول تا امروز مفقود می باشد. برخی نیز گفته اند احتمال دارد به قطعات کوچکتری آن را تبدیل کرده اند.

10- جوبیلی طلائی (The Golden Jubilee)

الماس زرد جوبیلیاین برلیان با تراش متکائی (Cushion Cut) بزرگترین الماس تراشیده شده جهان است. الماس جوبیلی به رنگ زرد – قهوه ای آتشین و وزنی معادل 545.67 قيراط وزن دارد. قیمت تخمینی آن بیش از 1.5 میلیارد دلار است.

11- الماس سنته ناری (The Centenary)

الماس بزرگ سنتناریالماس سنته ناری با تراشی به شکل قلب و وزن 273.85 قیراط، رنگ D و پاکی IF (بهترین رنگ و پاکی) بزرگترین الماس جهان می باشد. این الماس در معدن Premier در سال 1986 کشف شد و وزن آن ابتدا 599.10 قیراط بود. سه سال کار تراش روی آن انجام گردید. سنته ناری دارای 274 صفحه است و از سال ۱۹۹۱ در موزه برج لندن قرار دارد.

12- سانسی (Sancy)

الماس مشهور سانسیاین الماس 55.23 قیراطی در سال 1470 م توسط چارلز شجاع (Charls the Brave) نگهداری می شد و در سال 1477 در صحنه نبرد مفقود شده بود. این الماس در سال 1570 میلادی توسط فردی به نام سانسی (Signeur de Sancy) سفیر فرانسه در ترکیه خریداری شده و به همین علت سانسی نامیده می شود. وی الماس را به پادشاه فرانسه هنری سوم امانت داده بود که آن را بر تاج خود استفاده کند. هنری چهارم نیز الماس را از سانسی قرض گرفت و در سال 1664 به جیمز اول پادشاه انگلستان فروخته شد. در سال 1688 جیمز دوم همراه با آن به پاریس فرار کرد. در نهایت الماس سانسی در جریان انقلاب فرانسه گم شد. ظاهرا از سال 1906 میلادی به بعد این الماس به خاندان آستور (Astor) در لندن متعلق است.

13- تیفانی (Tiffany)

الماس زرد تیفانیاین الماس 128.54 قیراطی در معدن کیمبرلی (Kimberly Mine) آفریقای جنوبی در سال ۱۸۷۸ میلادی یافت شد که محل کشف آن نیز همان “بزرگترین حفره ایجاد شده توسط بشر ” می باشد. این الماس بوسیله جواهر فروشی مشهور تیفانی (Tiffany) در نیویورک در سال ۱۸۷۸ به مبلغ ۱۸۰۰۰ دلار خریداری و سپس در پاریس تراشیده شد. برای درخشش هر چه بیشتر، برایان تیفانی به تراشی بالغ بر ۹۰ صفحه مزین گردید. در حال حاضر این الماس با نام پرنده ای روی سنگ (Bird on a Rock) نماد جواهر فروشی مشهور “تیفانی” در نیویورک می باشد.

14- الماس The Millenium Star

گران ترین الماس جهاناین الماس دومین و بزرگترین الماس جهان با رنگ D و پاکی IF (بهترین رنگ و پاکی) در جهان است. تراش آن گلابی شکل و وزن آن 203.04 قیراط است. الماس Millenium Star یکی از الماس هانی است که در موزه اسمیتسونین در سال ۲۰۰۳ در واشنگتن به معرض نمایش گذاشته شد. در کنار آن الماس های Moussaief Red , Allnatt, Heart Of Eternity ,Steinmetz Pink, Pumpkin قرار دارند.

15- الماس اکسلسیور (The Excelsior)

الماس گران قیمت درشتدر ۳۰ ژوئن ۱۸۹۳ در معدن مشهور Jagers Fontain آفریقای جنوبی به وسیله کارگری که در حال بارگیری کامیون بود پیدا شدند. وی الماس را پنهان نمود و دور از چشم بقیه خود آن را تحويل مدیر معدن داد. تا قبل از سال ۱۹۰۵، اكسلسیور بزرگترین الماس جهان بود تا اینکه الماس کولینان کشف شد. اکسلسیور ته رنگ آبی ۔ سفید داشت و میزان آن 971.75 قيراط بود. نهایتا این سنگ، به یازده تکه از 82.9 تا 68.69 قيراط وزن تقسیم شد. خبر کشف این الماس به سرعت در تمام جهان منتشر گردید. اکسلسیور 1 که بزرگترین برلیان تراشیده شده از این الماس است توسط جواهر فروش مشهور Robert Mounawad خریداری شد.

16- الماس ریجنت (The Regent)

گران ترین الماسالماس ریجنت در رودخانه kistnaدر هندوستان و با وزن 410 قیراطی در سال 1701 پیدا شد. این الماس به Thomas Pitt فروخته شد به انگلستان فرستاده شد تا تراشیده و جلا داده شود. تراش آن از فرم تراش برلیان متکائی (Cushion Cut) بود و وزن آن بالغ بر 140 قیراط بود. در سال 1717 به دوک اورلئان فرانسه فروخته شد و نام آن بدین سبب Regent می باشد. این برلیان در تاج پادشاهی لوئی پانزدهم، جواهر تزئینی موهای ملکه ماری و نیز زینت کلاه ملکه ماری آنتوانت بوده است. پس از انقلاب فرانسه الماس ریجنت در دسته شمشیر ناپلئون بناپارت جای داده شد و همسر وی ماری لوییز بعد از مرگ او این قطعه را به اطریش برد ولی بعدها پدر ملکه آن را به فرانسه برگرداند و امروزه جزو جواهرات سلطنتی فرانسه در موزه معروف لوور می باشد.

17- الماس مشهور الیزابت تیلور – ریچارد برتون

الماس تیلور سوییفت

این الماس 69 قيراطی در ابتدا به نام برلیان كارتيه (Cartier) شهرت داشت و یک موسسه مبلغ یک میلیون دلار در حراجی خریداری کرده بود. روز بعد از حراج ریچارد برتون این الماس را برای الیزابت تیلور خریداری نمود و نام آن به “الماس تیلور – برتون” تغییر یافت. الیزابت تیلور این الماس را برای نخستین بار در مهمانی تولد 40 سالگی گریس کلی، ملکه موناکو، استفاده نمود. در سال ۱۹۷۸ تیلور این الماس را فروخت تا با پول آن بیمارستانی دان بوتسوانا تاسیس کند. صاحب کنونی این سنگ Robert Mounawad است.

18- الماس اورلف (The Orloff)

الماس سبز و آبی اورلف

الماس اورلف با وزن معادل 300 قیراط در هندوستان با رنگ آبی سبز و فوق العاده پاک پیدا شد. تراش آن در ابتدا فرم رز مغولی Mogul Rose Cut بود. الماس اورلف امروزه در موزه جواهرات روسیه در مسکو قرار دارد. نقل شده در سال 1700 یک سرباز فراری فرانسوی شانزده ساله این الماس را که در ابتدا در محل چشم یکی از خدایان هندوها در معبد Sriangarقرار داشته است. او با ترس آن را از حدقه درآورده و به شهر مدارش رفت و آن را به یک کاپیتان انگلیسی کشتی به قیمت ۲۰۰۰ پوند فروخت. الماس اورلف بعدها در آمستردام توسط کنت گریگوری اورلف روسی که یکی از عشاق امپراطریس کاترین بود آن را به مبلغ 90 هزار پوند خرید و به کاترین هدیه داد. ملکه کاترین آن را در عصای سلطنتی جای داد و در ازای آن به اورلف یک قصر مرمر داد. در جریان جنگ ناپلئون در مسکو و ورود ارتش آن، روس ها الماس اورلف را در تابوت یک راهب مخفی کردند.

گفته می شود وقتی ناپلئون محل الماس را پیدا کرد وقتی که یکی از سربازانش قصد گرفتن آن را داشت روح آن راهب نازل شد و بر ارتش ناپلئون را لعنتی سنگین وارد کرد. ناپلئون نیز از ترس الماس اورلف را به حال خود گذشت و از تابوت دور شد. سنگ شناس

۱۹- الماس آگرا (Agra)

الماس صورتی

در سال 1526 الماس آگرا هنگامی که اولین امپراطور مغول (Babur 1530 – 1483) بعد از پیروزی در جنگ علیه مهارجه Gwailor آن را به غنیمت گرفت، آن را روی عمامه اش حمل و استفاده می نمود. گفته می شود این الماس توسط نادر شاه افشار غنیمت گرفته شده بود ولی بعدها به هندوستان بازگردانده شد. در سال 1896 به جواهر فروش مشهور M.Donegal در لندن فروخته شد. در ۱۹۰۵ توسط GIA به عنوان برلیان صورتی روشن طبیعی با شفافیت VS2 و وزن 32.34 قیراط در حراج به مبلغ 6.9 میلیون دلار به فروش رسید.

۲۰- الماس سیاه آمستردام

الماس سیاه آمستردام

این برلیان سیاه رنگ و خوش تراش که در نوع خود یکی از گرانترین سنگهای سیاه در جهان بوده به وزن 33.76 قیراط، دارای 145 فست است و از یک الماس 55.85 قيراطی تراشیده شده و در ماه نوامبر سال 2001 به مبلغ 344 هزار و 837 دلار فروخته شد.

برلیان سرخ redshield؛ گران قیمت ترین الماس در جهان

گران ترین الماس جهان - الماس سرخالماس کولینان ۵۳۰ قیراطی که در تاج ملکه انگلیس قرار دارد با ارزشی بالغ بر 400 میلیون دلار و یا سایر برلیان های درشت و تاریخی جزو گران ترین الماس های تاریخ نیستند! بلکه یک برلیان 5.11 قيراطی با رنگ قرمز و تراش اشکی است که از این رنگ قرمز فقط چند قطعه در جهان موجود است. این برلیان به شرکت Moussaieff Jewelers LTD تعلق دارد و برای آن هنوز قیمتی تعیین نشده است. این الماس قرمز بزرگترین الماس سرخ جهان می باشد، و به نام redshield شناخته شده است.

رکورد فروش گرانترین الماس صورتی جهان !

گرانترین الماس صورتی جهاندر حراجی سال 2017 ساتبی در هنگ کنگ، الماسی که با نام “الماس ستاره صورتی  Pink Star Diamond” مشهور است با وزن 59.6 قیراط با قیمت 71 میلیون دلار فروخته شد.

الماس صورتی دریای نور

الماس دریای نور

با ارزش ترین الماس صورتی جهان دریای نور است و با 182 قیراط وزن در موزه جواهرات ملی ایران قرار دارد. این سنگ را نادرشاه همراه کوه نوراز هند برایمان آورده که از نظر قیمت بی رقیب می باشد! این الماس در جنگ با هند در سال ۱۷۳۹ میلادی همراه با نادر شاه افشار بوده‌است. دریای نور پس از قتل نادر به نوه او شاهرخ‌میرزا (آخرین پادشاه افشار) رسید و سپس به دست امیر علم خان خزیمه و بعد به محمد حسن خان قاجار و بعد به لطفعلی‌خان زند و سر انجام به دست آغا محمدخان قاجار افتاد. در پی شکست محمد علی شاه از مشروطه خواهان به سفارت روسیه برده شد که توسط مشروطه خواهان پس گرفته شد.

الماس صورتی نورالعین

/نورالعین با وزن 60 قیراط یا 12 گرم با تراش برلیان بیضی یکی از الماس های گران قیمت است که با رنگ صورتی خود گمان میرود دریای نور و نورالعین هر دو از یک سنگ بوده اند و به دو الماس جداگانه تراشیده شده اند. الماس صورتی نورالعین روی نیم تاجی با همین نام قرار دارد و جزو جواهرات ملی ایران میباشد.

بزرگترین الماس با تراش زمردی چهارگوش

بزرگترین الماس با تراش زمردی که توسط کمپانی گراف تراشیده شده استاین الماس توسط کمپانی Graff رکورد تازه در دنیای جواهرات زده و الماسی با وزن 302.37 قیراط را از سنگ خام الماسی با ورن 1109 قیراط با نام “Lesedi La Rona” با قیمت 53 میلیون دلار خریداری و بصورت تراش Square Emerald تراشیده است. راف اولیه این الماس در سال 2015 رکورد دار دومین الماس بزرگ جهان بود که همانطور که در ابتدای مقال گفتیم در سال 2019 این رکورد اندازه شکسته شد.

https://youtu.be/6t2rNxzJUOM

بزرگترین الماس های سیاه جهان

بزرگترین الماس سیاه تراش خورده جهان انیگما
الماس انیگما، بزرگترین الماس سیاه کربنادو تراش خورده جهان

در تاریخ 20 بهمن 1400 با پیشنهاد نهایی 4.3 میلیون دلاری، یک خریدار ناشناس بزرگترین الماس سیاه تراش خورده جهان (کربنادو) با وزن 555.55 قیراط معروف به “انیگما Enigma” شد. به گفته نماینده فروشنده ، زمانی که این الماس در دهه 1990 به طور ناشناس خریداری شد، بیش از 800 قیراط معادل 160 گرم تخمین زده شد. بعداً به شکل 55 وجهی متمایز خود تراش داده شد ، کاری که به دلیل استحکام فوق‌العاده سنگ سه سال طول کشید. بزرگترین الماس سیاه جهان چیست؟رکورد یکی از گرانبهاترین الماس های سیاه جهان The Spirit of de Grisogono نام دارد که دارای وزنی معادل 312.24 قیراط بوده که سنگ اولیه آن 587 قیراط و از غرب آفریقای میانه بدست آمده است. این سنگ شگفت انگیز به سوئیس منتقل و توسط ماهرترین جواهرساز دنیا به نام “Fawaz Gruosi” به سبک امپراتوری مغول هندی تراش و روی رکابی از جنس طلا با 702 عدد الماس ریز معادل 37 قیراط سوار و مزین شده است.

یکی از بزرگترین الماس های سیاه
Daniel Paillasseur صاحب این الماس سیاه میگوید هنگامی که اولین بار آن را دیدم می دانستم مال من است!

یکی دیگر از بزرگترین الماس هیا سیاه جهان با نام Korloff Noir با وزن 88 قیراط است که قبل از تراش 421 قیراط بوده است. نام خود را از خانواده سلطنتی روسی Korloff -Sapojnikoff به ارث برده است که مالک آن بوده اند. در سال 1978 یک جواهرساز فرانسوی آن را خریداری کرد و هم اکنون نزد کمپانی Korloff بوده که آن را 37 میلیون دلار بیمه کرده اند!

الماس سیاه اورل Black Orlov
Black Orlov

البته الماس سیاه دیگری نیز با نام اورلو Black Orlov نیز با وزن 67.5 قیراط وجود دارد که گفته شده در قرن 19هم توسط یک پسر جوان از چشم یک بت به عنوان خدای هندو (برهما) درآورده است که پس از آن تمام راهبان وی را نفرین کردند ولی درنهایت این شخص پولدار و خوشبخت زندگی خود را ادامه داد! . الماس سیاه اولیه این سنگ 95 قیراط بوده است. این الماس در نهایت در سال 2004 توسط یک دلال خریداری شد و تا به حال در موزه های تاریخ طبیعی آمریکا و بریتانیا نمایش داده شده است.

بزرگترین الماس های جهان

بزرگترین الماس جهان کولینان

بزرگترین الماس های جهان به ترتیب از بزرگی و وزن عبارتند از : کولینان Cullinan) 3106) قيراط، اکسلسیور Excelsior) 995.2) قیراط، ستاره سیرالئون Star of Cierra Leone) 968.9) قیراط، مغول بزرگ (Great Mogul) حدود ۸۰۰ قیراط، رودخانه وایی (Woyieriver) 770 قيراط، پرزیدنت وارگاس President Vargas) 726.6) قیراط، جونکر Jonker) 726) قیراط، جوبیلی (Jubilee) که قبلا Rertz نامیده می شد، 650.8 قیراط، دوتویت اسپن Dutoitspan) 616) قیراط و بامگلد Baumgold) 609) قیراط.

در ویدئو زیر از ده الماس بزرگ جهان که بسیار معروف هستند را برای شما قرار داده ایم:

 

https://youtu.be/yJExeVNQ1p4

منبع: list of diamonds

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *